یک کارشناس مسائل سیاسی در یادداشتی به بررسی نقش رسانه ملی پس از فیلتر شدن احتمالی تلگرام در کشورمان پرداخته است.
محمد اسماعیلی دهقی کارشناس مسائل سیاسی در یادداشتی به بررسی نقش رسانه ملی پس از فیلتر شدن احتمالی تلگرام در کشورمان پرداخته است که این یادداشت به شرح زیر است:
اگر تصمیم بر این شده است که تلگرام فیلتر شود به طور قطع و یقین همه دستگاههای فرهنگی و خصوصاً رسانه ملی باید دست بهدست هم دهند تا نبود این غول پیامرسان را جبران کنند.
شدیداً دور از منطق است که همه در مورد فیلترینگ تلگرام صحبت میکنند ولی هیچ تقسیم کار خردمندانهای برای جبران و جایگزینی آن صورت نمیپذیرد و یا حد اقل مردم در جریان آن نیستند .چه بخواهیم و چه نخواهیم تلگرام در مدت حیات چند ساله خود توانسته است با رصد و پایش نیاز مخاطبان به بهترین وجه هم به نیازهای موجود پاسخ دهد و هم نیازهای جدید تولید کند.
بنابراین کاری بس دشوار و سنگین است که متولیان امر بتوانند هم به نیازهای فعلی مردم را در حوزه پیامرسانی پاسخ دهند و هم بتوانند نیازها و مطالبات در پیشروی را تامین کنند.خلاصه این که نگاه به قضیه فیلترینگ تلگرام باید یک نگاه ملی، هوشمندانه و همه جانبه باشد تا بهتوان از عهده این مهم به خوبی برآمد.
به عبارت سادهتر یک نوع رقابت نفسگیر و واقعی بین شرکتها و سازمانهایی که میتوانند در این حوزه فعالیت کنند باید شکل بگیرد تا در سایه این رقابت فرایند انتقال مخاطبین از تلگرام به سمت پیام رسان های داخلی با موفقیت انجام پذیرد.
در همین راستا رسانه ملی وظیفه ملی و بسیار حساسی را بر عهده دارد به طوری که در کنار بر شماردن دلایل سیاسی و امنیتی فیلترینگ تلگرام باید زمینه را برای این رقابت میان شرکتهای داخلی را نیز فراهم نماید تا همه مدعیان این عرصه به صورت عادلانه بتوانند در این رقابت مشارکت کنند.شایان ذکر است در این بین افراد و گروههایی هم هستند که نشستهاند تا بحث فیلترینگ و بستن تلگرام ناکام بماند و ضمن ایفای نقش قهرمان خوب داستان منافع سیاسی و اقتصادی آنها همچنان پا برجا باقی بماند.
کلام آخر این که عمیقاً معتقدیم اگر عرصه فرهنگی کشور به خوبی مدیریت میشد الان کار به جایی نمیکشید که یک پیامرسان کشور را با مشکل مواجه کند ولی حتی با همه کاستیهای موجود نیز میتوان شرایط را به گونهای مدیریت کرد که دست توانمند جوانان مستعد و کار آزموده گرهگشای این مشکل شود.