به گزارش خبرنگار اقتصادی نصراله جهانگرد در نشست خبری صبح روز دوم نمایشگاه بین المللی الکامپت حاضر شد و گفت: نمایشگاه الکامپت و تلکام از سال آینده با مذاکراتی که طی دو سال اخیر با وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت گرفته ادغام خواهد شد. امسال به دلیل کمبود وقت نمایشگاه الکامپ به صورت جداگانه برگزار شد اما نمایشگاه الکامپ و تلکام سال آینده به صورت یکپارچه در همین تاریخ برگزار خواهد شد.
جهانگرد در رابطه با برگزاری نمایشگاه الکامپت و هدف اصلی آن گفت: تمرکز اصلی نمایشگاه به سیستمهای کاربردی، محتوا و نرم افزارها به سمت خروجی است. ما به دنبال جوانگرایی و حمایت از آنها هستیم.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم تا یک بسته حمایتی را در اختیار استارت آپها قرار دهیم. ما امیدواریم که این امکانات از سوی شرکتهای نوپا و اینترنتی باعث راحتتر شدن زندگی مردم شود.
جهانگرد در رابطه با موتورهای جستجوی داخلی گفت:موتور جستجوی فارسیجو و یوز توسط دولت حمایت شدهاند و به موفقیتی مناسب رسیدهاند. بیش از چهار میلیون جستجو توسط این موتورها انجام شده است همچنین ایمیل ملی نیز در حال استفاده است. ما به دنبال آن هستیم تا امکانات اقتصادی و فنی را به آنها اضافه کنیم تا بیشتر استفاده شوند و در بسته مصرفی مردم قرار گیرد.
جهانگرد در رابطه با فاز سوم شبکه ملی اطلاعات گفت: گزارش فاز سوم و فعالیتهای آن به صورت کامل منتشر خواهد شد. همچنین شبکه ملی اطلاعات یک بستر ملی بر روی تلفن و اینترنت است به همین دلیل شبکه ملی اطلاعات توسط تمامی شرکتها و کاربران ایرانی استفاده میشوند. اگر آقای جهرمی در این رابطه صحبتی داشتهاند احتمالا منظورشان سوئیچ و ترانزیت بین الملل خواهد بود. هر کشوری دارای یک شبکه دسترسی است ما دارای یک بخش از شبکه بین المللی اینترنت هستیم. اگر یک شبکه اجتماعی مانند تلگرام بخواهد توسط یک کاربر ایرانی استفاده شود بر روی سرورهای داخلی ترافیک دارد و اگر هم بخواهد ترافیک بیشتری استفاده کنند ترافیک آن بر روی شبکه بین الملل نیز خواهد رفت.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی، شرکتهای بین المللی که میخواهند در ایران کار کنند، باید سرورشان به داخل ایران بیاید که برای این کار، به آنها زمان و مهلت میدهیم و به دلیل همین الزام، تلگرام پذیرفته که بیاید، در غیر این صورت مشمول سیاستهای مصوب خواهند شد.
جهانگرد در رابطه با استفاده از شبکههای اجتماعی داخلی گفت: در صورتی که شبکههای اجتماعی داخلی ترافیک و مشترکشان بالا برود برای آنها بستههای حمایتی مانند پرداخت و … در نظر گرفته شده است.
معاون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به شبکههای اجتماعی خارجی خاطرنشان کرد: اگر شرکتهای خارجی بخواهند در ایران فعالیت کنند الزام دارند که سرورشان را به ایران بیاورند.
همچنین جهانگرد در جمع خبرنگاران تاکید کرد: این وضعیت برای تمامی شبکه های اجتماعی خارجی مانند تلگرام صدق میکند.
نصراله جهانگرد در رابطه با وضعیت دولت الکترونیک گفت: توسعه دولت الکترونیک توسط دو بخش حمایت و توسعه مییابند ما در چند روز آینده از بخشهای جدیدی رونمایی خواهیم کرد این بخشها تاکید ویژهای بر استفاده از موبایل دارند. وقتی ما میگوییم دولت الکترونیک افتتاح شده یعنی بستر آن ایجاد شده ا ست.
جهانگرد در رابطه با سامانه آزادی اطلاعات گفت: چند وقت گذشته سامانه آزادی اطلاعات رونمایی شد اما حالا کارپوشه ایرانیان به آن متصل شده است و کاربران میتوانند از پروانهها و فعالیتهای خود باخبر شوند.
جهانگرد در رابطه با وضعیت اپلیکیشنهای ایرانی گفت: در ایران ۱۴۰ هزار اپلیکیشن تولید شده است ما اعتقاد داریم api های دولتی باید دسترسی را باز کنند تا اپلیکیشنها بتوانند به خدمات دولت متصل شوند.
جهانگرد در رابطه با پوشش امنیتی اپلیکیشنهای ایرانی گفت: از نظر امنیتی ما در زمینه تست و ایمنی با مرکز ماهر در ارتباط هستیم.
جهانگرد در رابطه با اخبار منتشر شده نسبت به مشکلات پیش آمده برای دامنههای دادکام ایرانی گفت: ما همواره در چند سال گذشته از دیتابیسهای ایرانی که در آمریکا ثبت شدهاند مشکلاتی داشتیم اما سیاست کلی با دامنههای داتکام در ایران برای تحریم وجود ندارد.
نصراله جهانگرد در رابطه با وضعیت اینترنت اشیا در ایران گفت: اپراتور همراه اول و ایرانسل در کل کشور بستری را برای استفاده از اینترنت اشیا به همراه دو شرکت خصوصی ایجاد کردهاند. یک مورد از استفاده از اینترنت اشیا کنتورهای آب و گاز هوشمند است که به زودی فراگیر خواهند شد.
باقری اصل در رابطه با سیستمهای جدید دولت تدبیر و امید که قبلا در انتخابات شعار آن را داده بود گفت: تمامی این سیستمها بهرهبرداری شدهاند یا آماده رونمایی هستند از جمله این سیستمها باید به سیستم کارورزی با مشارکت وزارت کار دولت ا لکترونیک آزادی اطلاعات و متصل کردن آن به کارپوشه ایرانیان و پایش کسب و کار و صدور مجوزهای الکترونیکی با مشارکت وزارت اقتصاد اشاره داشت.
باقری اصل خاطرنشان کرد: فاز اول دولت الکترونیک به همراه فاز سوم شبکه ملی اطلاعت با حضور وزیر ارتباطات دکتر واعظی در نمایش الکامپت رونمایی خواهد شد.